Egy igazi jó koktél elképzelhetetlen jég nélkül. Így vannak ezzel a leggazdagabbak is, akik nem akármilyen jéggel hűtik az italukat. Egyenesen a grönlandi gleccserekből származó jeget teszik a poharukba. 

Whiskey,With,Ice,Cubes,In,Glass,On,Background,Of,Lights.
 

Arra a kérdésre, hogy miért jobb a gleccser a fagyasztott csapvíznél vagy ásványvíznél, az Arctic Ice nevű grönlandi vállalat talán tudja a választ. Szerintük a gleccserjégnek nincs íze, és rendkívül tiszta, így nem változtatja meg az italok eredeti ízét sem. 

Teherhajókon szállítják Grönland több tonna jegét Dubajba, hogy aztán a legmenőbb koktélbárokban és éttermekben árulják, prémiumélményt nyújtva ezzel. 

Mindezt annak ellenére teszik, hogy a sarki jégtakarókkal együtt a grönlandi gleccserek is, különösen az elmúlt évtizedben, riasztó ütemben kezdtek olvadni. A cég azzal védekezik, hogy a jeget a gleccserből már az olvadás következtében természetes módon levált jégből nyerik, így annak elenyésző a környezetre gyakorolt negatív hatása. A környezettudatosság fontos, a vállalat is szem előtt tartja, ezért további célja, az akkumulátoros és hibrid hajókba történő beruházása – írja honlapján a vállalat

Emellett jelentősen hozzájárulhat Grönland gazdasági stabilitásának megerősítéséhez, hiszen a szigetország halból és a turizmusból származó bevételét a luxusjégből befolyó profit egészítheti ki.