BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fél évig nem exportál benzint Oroszország

A növekvő belső kereslet és a finomítók tervezett karbantartása miatt nem tud benzint exportálni Oroszország.

Betiltja a benzin exportját március 1-jétől hat hónapig Oroszország, hogy kompenzálja az emelkedő belső keresletet, és lehetővé tegye az ország olajfinomítóinak a tervezett karbantartását.

This photograph taken on July 29, 2022 in Moscow, Russia, shows a petrol station. A vintage pump in the Vietnamese hills; a Madrid petrol station topped with a giant sombrero; a multi-coloured futuristic fuel outlet in Dubai – whatever its form the humble filling stop, emblem of our modern societies, would appear to be running out of road. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Fotó: AFP

A tilalmat megerősítette Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes szóvivője is – írja a Reuters

Oroszország hasonló tilalmat rendelt el tavaly szeptember és november között, a magas árak és hiányok kezelése érdekében. 

Akkor csupán négy posztszovjet ország – Belarusz, Kazahsztán, Örményország és Kirgizisztán – maradt ki a tilalomból. Most az Eurázsiai Gazdasági Unió, Mongólia, Üzbegisztán és két Georgiában található szakadár tartomány – Dél-Oszétia és Abházia – is mentesül a tilalom alól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.