Donald Trump 91,6 millió dolláros kötvényt mutatott be, miután fellebbezett az E. Jean Carroll rágalmazási ügyében hozott ítélet ellen – írja a The Guardian. Ez azután történt, hogy Lewis Kaplan amerikai kerületi bíró Manhattanben csütörtökön elutasította Trump halasztásra vonatkozó beadványát. A volt elnököt rágalmazás és szexuális zaklatás miatt marasztalta el a bíróság, és 83,3 millió dollárt kártérítést ítélt meg Carrollnak. 

(FILES) Former US president and 2024 presidential hopeful Donald Trump kisses the US flag as he arrives to speak during the annual Conservative Political Action Conference (CPAC) meeting on February 24, 2024, in National Harbor, Maryland. On March 4, 2024, the US Supreme Court unanimously rejected Colorado's bid to take Trump off primary ballot. (Photo by Mandel NGAN / AFP)
Trump halasztást kért. Fotó: Mandel Nhan / AFP

Kaplan bíró február 8-án tette hivatalossá az ítéletet, és harminc napot adott Trumpnak, hogy fellebbezése esetén kötvényt mutasson be vagy készpénzt ajánljon fel fedezetként. 

Trump halasztást kért addig, amíg a bíró nem dönt a kedden benyújtott indítványairól. A bíró azonban kijelentette, hogy Trumpnak nem kellett volna 25 napot várnia az ítélet után, mielőtt halasztást kért volna, és hozzátette, hogy Trump nem bizonyította azon állítását sem, miszerint „helyrehozhatatlan kárt” szenved, ha megfelelő fedezetet kell bemutatnia az ítéletben szereplő kártérítési összegre.

A Trump által bemutatott értéke a per ideje alatt keletkezett késedelmi kamat miatt haladja meg az esküdtszék döntésében szereplő kártérítését.