BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németország újabb amerikai vadászgépekkel szemez

Emeli a tétet a német kormány, tíz darab F–35-ös vadászgépet is rendelhet.

Németország tíz darab F–35-ös vadászgépet is rendelhet a korábbi, 35 darabos tétel mellé. Az újabb megrendelés 2,8 milliárd euróba kerülhet, a kormány vizsgálja, hogy honnan teremtheti elő ezt az összeget – értesült a Bloomberg hírügynökség.

06 June 2024, Rhineland-Palatinate, Ramstein: An F-35 fighter jet takes off from the US airbase in Ramstein as part of a large-scale exercise involving numerous fighter jets from several NATO countries. The exercise is intended to strengthen the ability to cooperate within the air forces. Photo: Boris Roessler/dpa (Photo by BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Emeli a tétet Németország, tíz darab F-35-ös vadászgépet is rendelhet / Fotó: AFP
Emeli a tétet Németország, tíz darab F–35-ös vadászgépet is rendelhet / Fotó: AFP

A repülőket az amerikai légierő védelmének is szállító Lockheed Martin gyártja. A korábbi, 2022-es megrendelés rakétákkal és pótalkatrészekkel együtt 10 milliárd euró tesz ki.

Németország eltökélt a Bunderswehr fejlesztése mellett. Olaf Scholz kancellár ezt megelőzően szerdán jelentette be, hogy a meglévő rendelésen felül jövőre további Eurofighter harci repülőket vásárolnak. Csütörtökön pedig Nancy Faeser belügyminiszter arról beszélt, hogy a kormány 44 szállítóhelikoptert rendelt a szövetségi rendőrségnek 1,9 milliárd euróért az Airbus Helicopterstől.

Németország fegyverkezik: újabb Eurofighter harci gépeket vásárolhat

Olaf Scholz kancellár újabb harci gépek vásárlását ígérte, miközben még nem tudni, honnan lesz rá forrás. Húsz Eurofightert rendelhetnek jövőre a német hadsereg számára, de még ez sem lesz elég a védelmi képességek megfelelő szintre emeléséhez.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.