Pénz- és tőkepiac

BorsodChem-közgyűléssel próbálkoztak

A BorsodChem két részvényese, a 16,06 százalékkal rendelkező CE Oil & Gas, valamint a mintegy 0,8 százalékot birtokló Vienna Capital Partners megpróbálta megtartani a társaság rendkívüli közgyűlését pénteken. Mint ismert, a BorsodChem közgyűlése eredetileg november 24-én volt, de a helyszínen legfeljebb két hónapos halasztásról szavaztak. A tulajdonosok egy része szerint viszont a közgyűlés valójában nem volt határozatképes, így -- az eredeti közgyűlési meghívónak megfelelően -- december 8-án kellett volna megtartani az újabb közgyűlést.
A pénteki eseményből mindenesetre nem lett semmi, ugyanis az érvényességhez legalább egy igazgatósági tag megjelenésére is szükség lett volna. A Portfólió on-line gazdasági újság tudósítása szerint a részvényesek jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, s a várakozások szerint bíróság elé viszik az ügyet.
A BorsodChem legnagyobb tulajdonosa, a 24,8 százalékkal rendelkező Milford Holdings jogi képviselője lapunknak elmondta: elviekben ugyan egyetértenek a két részvényes álláspontjával, de praktikus okok miatt nem tartották célszerűnek a részvételt a pénteki közgyűlési próbálkozáson. A Milford most vizsgálja egy olyan bírósági kereset benyújtásának lehetőségét, mely a november 24-én tartott közgyűlés érvénytelenségének kimondását célozná.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek