Tőkeemelést hajtott végre tegnap az Econet.hu Informatikai Rt. a Film.hu Tartalomszolgáltató és Produkciós Kft.-ben. Ennek során 15,98 millió forint készpénz befizetésével az Econet.hu 75 százalék plusz egy szavazati arányt és 30 százalékos nyereségrészesedési, veszteségviselési és likvidációs hányadot szerzett a társaságban -- állt az Econet tegnapi közleményében.
A magyar.film.hu internetes oldalt is birtokló Film.hu Kft. megvásárlásával az econet kiterjesztheti alkalmazásszolgáltatói (ASP) tevékenységét, új piaci szegmensben fejleszthet business-to-business alkalmazásokat, és a továbbiakban ők üzemeltetik a website-ot is.
A tervek között szerepel az idei filmszemle minél teljesebb internetes adaptációja, a szemle angol nyelvű változatának elkészítése is. A közlemény az idei évre ígéri a hazai filmszakma teljes adatbázisának elkészítését. Az első fél évben emellett rendszeresen frissülő casting adatbázist építenek, a második fél év során pedig a szóba jöhető forgatási helyszíneket gyűjtik egy csokorba, a távlati cél az, hogy a külföldi producerek érdeklődését is felkeltsék a magyarországi forgatás iránt. Év végére akár teljes gyártási tervek is elkészíthetőek lesznek a honlapon.
Sem a közleményből, sem a két társaság internetes honlapjáról nem derül ki, számít-e nyereségre az oldal üzemeltetéséből az Econet.hu.