Összességében több millió forintra tehető az a kár, amelyet a hét végi fagy okozott az Antenna Hungária (AH) Rt. egyes adóberendezéseiben, ám mivel ezek az eszközök biztosítottak voltak, a kár jelentős része nem a társaságot terheli -- tájékoztatta lapunkat Őri András, a társaság szóvivője.
A pénteki fagykár során megsérült a Duna Tv műholdas feladóantennája, ennek következtében 3 órán keresztül teljesen, további 4 órán keresztül pedig részlegesen szünetelt a csatorna adása. Egy kidőlt fa miatt megszakadt az áramellátása, és emiatt péntektől vasárnapig nem működött a társaság nagymarosi átjátszóadója, és ezen kimaradás miatt a zebegényi átjátszó sem tudott műsort sugározni.
A viharban megsérült a Széchenyi-hegyen lévő adón elhelyezett, az AntennaMikro-szolgáltatást nyújtó 4 szektorsugárzó egyike, aminek következtében a szolgáltatási terület mintegy negyedén részben, vagy teljesen élvezhetetlenné vált a műsor. Őri András szerint a fenti területen maximum 10-20 ezer olyan előfizető lehet, aki már az új AntennaMikro-szolgáltatásra fizetett elő. Őket a társaság vélhetően a havidíj arányos csökkentésével kompenzálni fogja.
A többi kimaradásért a tévénézők nem követelhetnek kártérítést -- tájékoztatott a szóvivő --, mivel a műsorszórásra az AH Rt. az érintett műsorszolgáltatókkal kötött megállapodást. Velük a megkötött szerződés szellemében állapodnak meg az álláspontjuk szerint vis maior jellegű eseményről.