Noha az év utolsó negyedében kissé az elemzői várakozások alatt teljesített, saját árbevételi és üzemi eredménytervét 8 százalékkal teljesítette túl, adózás előtti várakozását pedig lényegében elérte a Rába. A társaság árbevétele 37 százalékkal nőtt, a belföldi értékesítés 30, az exportból származó bevétel 43 százalékkal lett magasabb. Az amerikai kivitel a piaci helyzet által indokoltnál kisebb mértékben csökkent, jelentős növekedést regisztráltak viszont Nyugat- és Dél Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában, valamint Kelet-Európában is.
A holding üzletágainak súlya az elmúlt egy évben nem változott jelentős mértékben. A teljes árbevétel közel felét adó futóműüzlet árbevétele 36 százalékkal nőtt, üzemi eredménye pedig az erős dollárnak és az eredményes hatékonyságfejlesztő projekteknek köszönhetően 135 százalékkal emelkedett, 5,5 milliárdra. (Igaz, az utolsó negyedév volt a leggyengébb három hónapja 2000-nek.) A közeljövő legfontosabb projektjeként a Rába évi 900-1600 mellső futómű gyártását tervezi alacsony padlós buszokhoz, a Marmon-Harrington céggel közösen. A John Deere részére megkezdődött a parkolófékes, gumihevederes traktorfutóművek szállítása, ebből az idén kilencmillió dolláros bevételt remél a Rába.
A holding bevételének mintegy ötödét adó alkatrészüzletben 44 százalékos volt az árbevétel-bővülés, az üzemi eredmény 682 millió forint lett. A 7,5 százalék súlyú járműüzet tartogatta az utolsó negyed egyik kellemetlen meglepetését, miután az ekkor keletkezett százmilliós veszteség miatt egyáltalán nem nőtt az éves üzemi eredmény. A veszteség oka az volt, hogy október--novemberben szervezési nehézségek miatt jelentős csúszás volt a termelésben, melyet az év végére csak többletköltségek árán tudtak behozni. A Jármű Kft. vezetésében azóta változás történt.
Nem csak a járműüzlet, hanem az egész csoport év végi teljesítményét rontották az utolsó negyedévben kifizetett prémiumok. A megugró közvetett és közvetlen költségek miatt hiába hozta az utolsó negyed a legnagyobb árbevételt, ekkor realizálta a cég a legkisebb nyereséget. Éves szinten az üzemi eredmény kis híján megduplázódva megközelítette a hatmilliárd forintot, a 2,2 milliárddal romló és mínuszba forduló pénzügyi eredmény miatt azonban az adózott eredmény csak 22,5 százalékkal emelkedett, 3,461 milliárdra.
A társaság tulajdonában levő 10 százalékos sajátrészvény-csomag sorsáról a cég vezetői annyit árultak el tájékoztatójukon, hogy kombinált felhasználásra tesznek javaslatot az igazgatóságnak. A részvények bevonása mellett felhasználhatják azokat részvényopciós célokra, illetve esetleges akvizícióknál is fizethetnek velük. Az idei várható osztalékról nem nyilatkoztak e vezetők. A Rába márciusban nyugat-európai befektetői körútra indul, és ekkor teszik közzé az idei üzleti tervet és az alkatrészüzletág stratégiáját is.