Kedden 9,50 eurón rögzítették a France Telecom Orange-kibocsátásának árát Párizsban. Mint ismert, a francia távközlési vállalat múlt szerdán 17 százalékkal csökkentette a tulajdonában lévő Orange mobilszolgáltató csoport elsődleges nyilvános kibocsátásának ársávját. Az új ársáv 9,50--11 euró lett, a kibocsátás meghirdetésekor megállapított 11,50--13,50 euró helyett. A kisbefektetők az új árból is 0,50 euró kedvezményt kapnak. Az első kereskedési napon 9,70--9,90 euró között mozgott a részvény ára.
Stabilról negatívra rontotta a Deutsche Telekom (DT) A2 hosszú lejaratú és Prime--1 rövid lejáratú besorolását a Moody''s. A hitelminősítő elemzői szerint félő, hogy a Deutsche Telekom idei részesedésértékesítései esetleg nem fogják kellőképpen csökkenteni a német távközlési vállalat adósságait.
A hír hallatára a DT részvénye alaposan megfeküdt, az árfolyam 30,1 euróig csökkent, a papír utoljára 1998-ban járt ilyen mélyen. Nem kímélte a Moody''s a holland KPN távközlési szolgáltatót sem, mely egyébként a Pannon GSM egyik tulajdonosa. A társaság nem alárendelt, biztosíték nélküli adósságának besorolását két fokozattal rontották, A3-ról Baa2-re. Ugyancsak két osztályzattal -- Baa1-ről Baa3-ra -- minősítették vissza a holland vállalat alárendelt kötelezettségeinek osztályzatát. A Moody''s becslése szerint ugyanis a KPN adósságállománya jelenleg megközelíti a 22 milliárd eurót.