Jóváhagyta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Raiffesen Bank egyszerűsített tájékoztatóját a Raiffeisen Bank I. Kötvények második sorozatrészletének nyilvános forgalomba hozatalához. Mint arról korábban is beszámoltunk, a sorozatrészleteket főként intézményi befektetőknek és vállalatoknak bocsátják ki.
A 2005. december 13-án lejáró értékpapírt aukciós formában értékesíti a bank, ennek napja március 19-én lesz. A kötvény változó kamatozású -- a kamat a háromhavi Bubor értéke plusz tíz bázispont --, a kamatokat negyedévente fizetik. Az első részlethez hasonlóan vélhetően ezeket a papírokat is bevezetik a tőzsdére, ahol a likviditást úgy biztosítja a pénzintézet, hogy kétoldali árjegyzést vállal, hozamszinten 100 bázispontnyi különbséggel, napi 50 millió forint erejéig.
A felügyelet jóváhagyása egyébként harminc napig érvényes, s az értékpapírok eladása csak a közzétételt követő hetedik naptól kezdhető meg. Az aukciót követően a kibocsátó az eredményt hét napon belül köteles közzétenni.