A Europay International -- a társaság közleménye szerint -- 2000-ben minden kulcsfontosságú üzleti területen két számjegyű növekedést könyvelhetett el. A Europay-logós kártyák száma a világon 14 százalékkal, 271,5 millió darabra nőtt. Az EC/MC hitel- és terhelési kártyáknál a bővülés 15 százalékos volt. Ezekből a plasztikokból az előző év végén 68,8 millió volt forgalomban.
A Europay közzétette magyarországi adatait is (a hazai kártyaforgalomról a hivatalos 2000. évi összesített adatok még nem jelentek meg). A kibocsátott kártyák száma itt 24 százalékkal, közel 2,94 millió darabra nőtt. A hitelkártyáknál a fejlődés mindössze hét, a terhelésieknél viszont 29 százalékos volt.
A Europay kártyákkal Magyarországon lebonyolított tranzakciók értéke is igen jelentősen, 25 százalékkal nőtt, meghaladta a 4,4 millió eurót. Európában ugyanakkor az összforgalom egy év alatt 15 százalékkal bővült, túllépve a 966,7 milliárd eurót. A bankjegykiadó automatánál (ATM) végzett tranzakciók számánál 11, értékénél pedig 13 százalékos volt a növekedés egy év alatt.
A Europay elfogadói hálózatának növekedése Európa-szerte jelentős volt -- szögezik le a közleményben. Az ATM-ek száma 15 százalékkal emelkedett és megközelítette a 278 ezret. Magyarországon egyébként a bővülés ennél határozottan szerényebb volt, a bankjegykiadó automatáknál öt, a Maestrót befogadó kereskedői kártyaleolvasóknál (POS) kilenc százalékot ért el.
A Europay piacrészesedése Európában a betéti kártyáknál -- hangsúlyozza a társaság -- 71 százalékos.