A korábbi találgatásokkal összhangban 150 forint osztalék kifizetését fogja javasolni a Rába igazgatósága a társaság április 24-én tartandó éves rendes közgyűlésen. Az idei osztalék tehát jelentősen elmarad az 1999-es üzleti év után részvényenként fizetett 450 forinttól.
Az osztalékjavaslat annak ellenére sem változott, hogy a Rába konszolidált eredményét az auditálás után 262 millió forinttal lefelé módosították. Mint ismeretes, ez a tétel egyedül az IMAG integrálásából adódik, ami azzal magyarázható, hogy a holdinggá alakulás csak nemrég fejeződött be teljes mértékben.
A társaság auditált adózás előtti eredménye így is meghaladta a 4 milliárd forintot.
A társaság közgyűlésén a részvényesek újabb sajátrészvény-vásárlásról is szavaznak majd. A Rába jelenleg ugyan kimerítette a törvény által engedélyezett sajátrészvény-mennyiségi keretét, 10 százalékot, de a napirendi pontok között szerepel a saját részvények egy részének bevonása és az alaptőke leszállítása is.
Az ezután vásárlandó saját részvényeket pedig a menedzsmentopciós programra és egy esetleges akvizícióra használják majd fel.
Egyelőre még semmi hír nem látott napvilágot a Rába-stadion eladásáról, annak ellenére, hogy azt a piac már a múlt hétre várta.