Ez év január 1-jétől megszüntette egészségbiztosítási csomagjának értékesítését a Hungária Biztosító (HB). A korábban szerződött ügyfélkört ugyanakkor változatlan feltételekkel továbbra is kiszolgálják -- értesült a Világgazdaság.
A lépés hátterében az állhat, hogy az egészségügy kormányzati reformjának tolódásával továbbra is kérdéses, milyen kiegészítő szerep hárulhat a privát biztosítókra a szférában. A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) érintett tagozata már 1997 óta szorgalmazza a kérdés megvitatását -- ez idáig eredménytelenül.
A HB 1999--2000-ben korszerűsítette életbiztosításokat kiegészítő egészségbiztosítási csomagját, amely a kórházi napi térítéstől a műtéti kifizetésen át a keresőképtelenségi juttatásig jó pár lehetőségre kiterjedt. Korábban 23 kórházzal meg is állapodtak arról, hogy ügyfelei után a társaság fizeti az igényelt pluszszolgáltatásokat (így az egyágyas kórtermet).
A legnagyobb hazai biztosítónak korábban közzétett adatai szerint 2000-ben még mintegy 34 ezer főből álló egyéni és csoportos egészségbiztosítási ügyféltábora volt, s ebből az üzletágból bő 300 millió forint díjbevétel folyt be. Információnk szerint azóta ez az állomány már valamivel csökkenhetett.