Az Arago közleménye szerint a Falcotrade-ben eddig fennálló 49,9 százalékos részesedését 2001. augusztus 6-án részvényátruházás útján 53,33 százalékra növelte a portfóliócég. A többségi irányítást biztosító befolyást szerző Arago az idei év elején jelent meg a gyöngyösi székhelyű Falcotrade-ben, miután 500 millió forintos tőkeemelést hajtott végre.
Ezt követően a Falcotrade együttműködési megállapodást kötött a győri Ringa Rt.-vel. A Ringa a Pick Szeged Rt. leányvállalata, amelyben szintén az Arago birtokolja az irányítást biztosító részvénycsomagot. A kontraktus lehetőséget teremt egymás szabad kapcitásainak kihasználására, közös képviseletek kialakítására. A korábbi nyilatkozatok szerint a sikeres Falcotrade--Ringa együttműködés esetén felmerülhet a gyöngyösi cég bevonása a Pick-csoportba.
Nem kizárt, hogy az Arago tovább növeli tulajdoni hányadát a Falcotrade-ben. A társasági törvény szerint ugyanis a többségi irányítást biztosító befolyásszerzésnek a Cégközlönyben történő közzétételét követő 60 napon belül bármely részvényes kérheti, hogy az uralkodó tag részvényeit forgalmi értéken vásárolja meg.
A forgalmi érték fogalma korábban nem volt egyértelmű, de a pénzügyi tárgyú törvények 2001. július 18-tól hatályos módosítása szerint a forgalmi értékre is a befolyásszerzési szabályokban rögzített, a nyilvános vételi ajánlat minimális ajánlati árának mértékét kell alkalmazni.