A DT vezetői a társaság kedvező kilátásainak ecsetelésére használták ki a cég tegnapi sajtóértekezletét, melyet a féléves eredmény bejelentése okán tartottak. A DT az első fél évben 349 millió eurós veszteséget mutatott ki, igaz, ennek döntő része az első negyedben keletkezett. Az eladások 19,2-ről 22,5 milliárd euróra nőttek, az EBITDA pedig 3,4-ről 5,2-re. A 69 milliárd eurós adósságállomány nyomán azonban nem volt esély arra, hogy nyereséges legyen legalább a második negyed.
A DT vezetői bemutatójukon nem kívántak foglalkozni a társaság részvényeire nehezedő eladói nyomással. Ezzel szemben felvázolták, hogy a T-Mobile egy részének eladása révén mintegy tízmilliárd euróval kívánják csökkenteni adósságukat, valamint két számjegyű árbevétel-növekedést és EBITDA-bővülést ígértek a következő négy évre. Kifejtették azt is, hogy jövőre a Voicestream is nyereséges lesz.
A társaság vezérigazgatója, Ron Sommer cáfolta a Financial Times Deutschland beszámolóját, mely szerint válságtanácskozásra hívta volna őt Hans Eichel pénzügyminiszter. A találkozó létrejöttét elismerte, azt azonban rutinjellegűnek minősítette. Elemzők szerint ugyanakkor a DT 43 százalékát birtokló német kormány egyre elégedetlenebb a telefontársaság tőzsdei árfolyamával, és lépésekre készül. Ha ugyanis az árfolyam az 1996-os 14,3 eurós kibocsátási árig esik, az már politikai ügy lehet: a német kisbefektetők nagy számban tartják a papírt, és egyre hevesebben kritizálják a főrészvényes kormányt, hogy nem tesz lépéseket a DT-nél.