A használt otthonok vételére, bővítésére és korszerűsítésére szolgáló, nem támogatott kölcsön kamata továbbra is 9,6 százalék (ha a kamatperiódus ötéves) és 11,2 százalék (éves kamatperiódusnál).
Kedvezmény viszont, hogy az FHB a jövőben az összes kölcsöntípusnál lehetőséget teremt a futamidő első három évében a csökkentett összegű törlesztésre. Egy példa: ha az ügyfél hárommillió forint kölcsönt vesz fel tíz évre használt lakás vételére, akkor alapesetben 42 735, például kétévnyi csökkentett kezdő törlesztéssel élve viszont csak 28 650 forintot fizet.
A jelzálogbank tegnap ajánlatot tett közzé minimum 100 millió, maximum hárommilliárd forint, egyenként tízezer forint névértékű jelzáloglevél nyilvános kibocsátására. A jegyzés szeptember 6. és 10. között tart. Az induló kamatláb 11,1 százalék, a jegyzési árfolyam maximum 101 százalék, kamatfizetés félévente.
Az ajánlat új jelzáloglevél-sorozat első kibocsátását harangozza be. Az összességében maximum 15 milliárd forintosra tervezett sorozat 2009. szeptember 12-én jár le.