Valamelyest csökkenő összpiaci sörértékesítés mellett kissé növelte eladásait a Brau: a soproni társaság piaci részesedése 26,5 százalékról 27,8-re emelkedett az elmúlt év során.
A teljes árbevétel 14,453 milliárd forintot tett ki, sörértékesítésből 13,863 milliárd folyt be. Ez 14,4 százalékkal haladja meg a tavalyit, volumennövekedésben pedig 3 százalékot jelent.
Az amortizáció és az egyéb ráfordítások megugrása miatt az üzemi eredmény gyarapodása csak 5,7 százalékos lett, az operatív profit a fél év végén 1,6 milliárd forintot tett ki.
Szerény veszteséget könyvelhetett el a társaság a pénzügyi műveleteken, azonban a 35 millió forintos negatívum jócskán kisebb, mint az egy évvel korábbi 85,9 millió.
A cégcsoportnál nem jelentkeztek érdemi rendkívüli tételek, az adózás előtti eredmény kerek 10 százalékkal emelkedett. Az idén 1,570 milliárd forint, míg egy évvel korábban 1,427 milliárd volt.
A Brau rövid lejáratú hitelállománya 756 millió forinttal haladja meg a bázisidőszakot, az emelkedést az első fél évben végrehajtott beruházások és az osztalékfizetés miatti átmeneti pénzhiány indokolja. A hátrasorolt kötelezettségek között szerepel az anyavállalattól kapott 25 millió schillinges kölcsön, melynek visszafizetési határideje október eleje.