Az N-N Országos Magánnyugdíjpénztára több ponton megsértette az adatvédelmi szabályokat, melyek kiemelt fontossággal bírnak a pénztártitok megőrzésénél -- olvasható ki a PSZÁF határozatából, melyben 500 ezer forintos bírsággal sújtották az egyik legnagyobb piaci szereplőt. A határozat szerint az üzleti célú adattovábbítás csak úgy tartható fenn, ha az érintett tagok ehhez a belépési nyilatkozattól elkülönült okiratban járulnak hozzá.
Egyelőre szankció nélkül írt elő kötelezettségeket a PSZÁF az Évgyűrűk Önkéntes Nyugdíjpénztárnak. Itt a korábbi beolvadásokkal és az elhunyt tagokkal kapcsolatban tárt fel hiányosságokat a célellenőrzés.
A felügyelet a kisebb pénztárak közül szintén intézkedések megtételére kötelezte a Lillyt, a Pro Vitát, a Cimborát és az Elmű kasszáját. Az SVT-Wamsler Rt.-nél, az Országos Sajtó Nyugdíjpénztárnál, a Paxi Egészségpénztárnál és az Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztárnál emellett vezető tisztségviselők megbírságolására is sor került.
Megkezdheti működését az Adoszt Egészségpénztár, amelyet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) dolgozói hoztak létre.
Újabb két kisebb kassza -- a Távlat ''96 és az Alexander Holding -- olvadt be a Reálérték-Bástyába. Itt egyébként az év végéig még korábban tagfelvételi zárlatot rendelt el a PSZÁF, most pedig 300 ezer forintra bírságolták a Reálérték-Bástyát, mert még nem készítette el a 2000. évi beszámolóját és az ahhoz szükséges mellékleteket.