A KPN 17 százalékot zuhant, miután közölte, hogy 5 milliárd euró értékben új részvényeket dob piacra. A France Telecom 7 százalékot esett, ugyanis átváltható kötvények 3 milliárd eurós kibocsátását zárta le. A pesszimizmus erős volt a technológiai papírok piacán is, az Infineon közel 6 százalékot gyengült.
A defenzív részvények viszont ismét divatba jöttek. Az AstraZeneca gyógyszervállalat és a Suez közműcég egyaránt 3 százalékkal emelkedett.
A vártnál jobb munkanélküliségi adatok csak mérsékelni tudták az árak esését a Wall Streeten. A Microsoft közel 3 százalékot zuhant, miután a Salomon Smith Barney semlegesre rontotta a papírra vonatkozó ajánlását. Az Enron több mint 30 százalékot esett a fizetésképtelenséggel kapcsolatos aggályok miatt, de aztán felfelé indult, ugyanis bejelentette, hogy sikerült megállapodnia adóssága egy részének átütemezéséről.
Rosszul szerepeltek a kelet-európai részvénypiacok is. Varsóban 3 százalékot esett az index, miután a kincstárügyi miniszter arra célozgatott, hogy több társaság privatizációját is leállíthatják. A PKN Orlen jegyzése csaknem 5 százalékot zuhant. Prágában az Unipetrol és a Cesky Telecom húzta lefelé a piacot. Moszkvában a Lukoil volt a fő vesztes, ugyanis bejelentette, hogy törzsrészvénnyé alakítja összes elsőbbségi papírját.