A kezdeti kismértékű erősödést követően lefelé fordultak a részvényárfolyamok Európában, zárásra átlagosan újabb fél százalékot gyengültek a vezető papírok. Az ExxonMobil vártnál gyengébb eredménye miatt 2-3 százalékot veszítettek az európai olajrészvények, és folytatódott az Ericsson kálváriája is. A legnevesebb befektetési bankok elképedt elemzői egymásra licitálva minősítgették le a céget, és negatív kilátással rukkolt elő az S&P hitelminősítő is. A papír az előző napi 24 százalék után előbb újabb 8-at zuhant, majd kissé magára találva beérte 4,4 százalékkal. Vegyesen szerepeltek a félvezető-ipari cégek: a legnagyobb európai csipgyártónak számító STMicro 10 százalékos bevételnövekedési terve miatt megugrott, a csipgyártáshoz használt gépeket előállító holland ASM viszont vártnál rosszabb számai miatt 9 százalékot hullott. A Vodafone újabb 4 százalékot veszített.

Amerikában kis emelkedéssel indult a nap, az Arafat-irodánál észlelt robbanások hírére azonban a már korábban lefelé hajló Nasdaq után a Dow is mínuszba került. Pedig ezúttal is többségben voltak a kedvező cégeredmények: emiatt drágult az AT&T Wireless és a Gillette, a PepsiCo ennek ellenére esett. Jó napjuk volt az előző nap nagyot zuhant távközlési papíroknak is.

Kelet-Európában kismértékben változtak az indexek, Moszkvában kiemelkedett a mezőnyből a gázáremelési várakozások által rekordmagasba dráguló Gazprom.