Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Rt. közleménye szerint az igazgatóság csak mérsékelt elégedettséggel adhatott számot a tegnapi közgyűlésen a tavalyi üzleti év eredményeiről. A társaság 2001-ben 441,6 millió forintos adózott eredményt ért el, és részvényenként 1,3 százalékos - 130 forintos - osztalékot fog fizetni. Utóbbi jelentős visszaesés a legutóbb fizetett 5,6 százalékos osztalékhoz képest.

Természetesen az Émász eredményének visszaesése is a tarifarendszer kedvezőtlen változására vezethető vissza. A csökkenő árrést a stratégiai átalakítás folytatásával és a jelentős költségcsökkentési intézkedésekkel sikerült némileg kompenzálni.

Carl-Ernst Giesting igazgatósági elnök a leendő piacnyitást esélyként értelmezte. Ennek alapja azonban a megbízható jogi keretek megléte, ami minden résztvevőnek azonos feltételeket biztosít. Emlékeztetett arra is, hogy az Émász már megtette az első lépést, hiszen a Magyar Energia Hivatal független szakértői által végzett fogyasztói elégedettségi felmérésben a társaság tavaly is az első helyen végzett.

Munkatársunktól