Számos helyen megváltoztatta belső szabályzatait a Befektetővédelmi Alap (Beva). Mint Farkas Péter ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, a változások a fennálló szabályoknak az új tőkepiaci törvénnyel történő összhangba hozására irányultak.

Farkas Péter szerint a Beva nyugodt napoknak nézhet elébe: rendben befolytak az éves tagdíjak előlegként beszedett első részletei, mindössze néhány brókercég nem teljesítette határidőre a befizetést. Számukra a napokban postázták a késedelmi kamatról szóló számlát. A társaságok döntő része a korábban előírt február 22-i határidőig megküldte a Bevának a tavalyi évre vonatkozó végleges adatait is. A következő fontos dátum a Beva életében április 15. lesz: eddig kell az értékpapícégeknek az első negyedéves gazdálkodási teljesítményükről szóló beszámolót az alaphoz eljuttatni. Mint ismert, az alap igazgatósága az első három negyedév lejelentett adatai alapján határozza majd meg a jövő évi tagdíjbefizés mértékét.

A Beva igazgatóságának döntése értelmében 2001. március 21. után ismét lesz alelnöke az alapnak. Az igazgatósági tagok teljes ülése Boris Mihályt, a Befektetési Vállalkozók Szövetségének képviselőjét választotta meg erre a posztra. A Concorde Rt. operatív igazgatójának új megbízatása március 27-én vette kezdetét. (NLN)