A Budapesti Értéktőzsde titkárságának vezetője 2002. június 11-ével törli az Arago Befektetési Holding Rt. C sorozatú törzsrészvényeit az értékpapírlistáról. Az utolsó kereskedési nap 2002. június 10-e lesz.

Az Arago még 2002. áprilisi közgyűlésén döntött a cég részvényeinek kivezetéséről. A papír alig két és fél évet töltött a börzén, és bevezetése is csak a korábbi értékpapírtörvényben foglalt tőzsdekényszernek volt köszönhető. A kibocsátó közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkező tulajdonosa, a Domestore Kft. korábban nyilvános vételi ajánlatot tett a részvényekre, majd a kivezetéshez szükséges tőzsdei ajánlatot is beadta. Ennek eredményeként a társaságban a szavazatok 90,98 százalékával rendelkezik. Az utóbbi tranzakcióval a Domestore 67 039 darab részvényt vett meg.

Az Arago önmaga soha nem állt a tőzsdei érdeklődés előterében, ellenben korábbi és jelenlegi érdekeltségei - elsősorban a BÁV, a Zalakerámia és a Pick - révén valószínűleg továbbra is befolyással lesz a magyar tőkepiacra. (VG)