Nem hatotta meg különösebben a piacot a Synergon szerdai bejelentése, mely szerint a részvételével alakult konzorcium közel egymilliárd forint értékű projekt tervezésére és kivitelezésére írt alá szerződést a MÁV Rt.-vel (VG, 2002. jún. 6., 11. o.). A befektetők körében továbbra is tartja magát az a feltételezés, hogy a kormányváltás nem tett jót a cégnek, a kormányzati megrendelésekről szóló tárgyalásait a társaság sikertelenül fejezi majd be.

Az új kormány gyors megalakulásával valóban megtorpantak a Synergon tárgyalásai a kormányzati megrendelésekről, de csak átmeneti jelleggel - mondta lapunknak Keszthelyi András, a Synergon Informatika Rt. kommunikációs igazgatója. Szakértők szerint összesen 300-400 millió forintos megrendelésről van szó.

A Synergon éves tervei nem változtak - hangsúlyozta Keszthelyi. A társaság előre jelezte, hogy a második és a harmadik negyedév gyengébb teljesítményt hoz majd, akár veszteséges is lehet, azonban a negyedik három hónap ismét pozitívumot termel. Az év egészére szerény nyereséggel számol a társaság.

Szakértők szerint az egymilliárdos MÁV-projektből mintegy 800-850 millió forint lesz a Synergon árbevétele, ebből 200-250 millió forintnyi a szolgáltatástartalom. A papír árfolyama az elmúlt egy hónapban 877 forinton érte el a csúcsát, ehhez képest csaknem 30 százalékot veszített értékéből. (LJ)