Az Erste és a Piraeus mellett az OTP is benyújtotta nem kötelező érvényű ajánlatát a bolgár DSK Bankra. Az OTP külföldi bankakvizíciós stratégiájában az elsődleges célországok egyikeként jelölte meg Bulgáriát - szól a pénzintézet tegnapi közleménye, hozzátéve: már korábban kinyilvánította érdeklődését a DSK Bank iránt. Az ajánlat az OTP számára nem tartalmaz sem anyagi, sem egyéb kötelezettségvállalást. A közlemény értelmében a bank középtávú stratégiájának hangsúlyos eleme a részvényesi érték növelése. Az OTP regionális terjeszkedése eddig a szlovák IRB megvételét jelentette, a román BCR megszerzésére irányuló próbálkozás sikertelennek bizonyult.

Egy tranzakcióhoz közel álló forrás tavaly év végén még azt közölte, hogy a bolgár kormány legalább 200 millió euró bevételt szeretne realizálni az ügyleten, amely minimum 80 százalékos pakettra szólna.

A végleges ajánlatokat a pénzintézet átvilágítását követően, áprilisban teszik majd meg a pályázók - adta hírül a Reuters. Az elmúlt évben a DSK 50 millió leva (28 millió dollár) adó előtti eredményt ért el az előző évi 33 milliót követően. (VG)