Hatvan százalék részvénykitettséggel vágott neki a 2003-as évnek a Concorde Részvény Alap, amit az elmúlt egy-másfél hónapban - az árfolyamcsökkenéssel párhuzamosan - 65 százalék fölé emelt. A hozamalakulást illetően lényeges volt, hogy a portfólióban nem volt Egis, amely a múlt héten közel 35 százalékos esést könyvelhetett el. Az árcsökkenést követően azonban egy kisebb Egis-csomagot már vett is az alap - mutatott rá az alapkezelő.

Az elmúlt időszakban óvatosan vásároltak osztalékfizető részvényeket, mint például Braut, illetve áramszolgáltatókat. A csökkenő kamatok, illetve a mérséklődő árfolyamok mellett felértékelődött ezeknek a részvényeknek a szerepe, ami jót tett a portfólió teljesítményének is.

A jelenleg 1,906 milliárd forintos vagyonú alap - amely az elmúlt év legjobban teljesítő alapjának bizonyult - jelenleg nem növeli tovább részvényhányadát, s mint az alapkezelő megjegyezte: csökkenő árfolyam esetén azonban már a vételi oldalra helyezkedhetnek. A stratégia eddig bevált, év eleje óta csupán 2-2,5 százalékkal mérséklődött a hozamuk, szemben a BUX közel 7 százalékos csökkenésével.