OTP: marad a terjeszkedés

Az OTP Banknak nincs más választása, mint továbbra is agreszszívan terjeszkedni Közép-Európában, de ha eléri - pénzügyi értelemben - a kritikus tömeget, akkor megindulhat Nyugat-

Európába is - idézte Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nyilatkozatát a Hvg.hu. Csányi azt jósolja, hogy öt éven belül nagyobb konszolidációs folyamat kezdődhet a térségben, felvásárlásokkal és egyesülésekkel. - Mi vevők vagy egyesülési partnerek leszünk, de azt megígérem, hogy nem leszünk felvásárlási célpont - hangsúlyozta az OTP Bank első embere. (VG)

Írásbeli elutasítás a Humetnek

A hétfői, szóban közölt nemleges válasz után tegnap írásban is elutasította határozatában az APEH a Humet Rt. 2004. október 25-én előterjesztett fizetési könnyítési és mérséklési kérelmét - derült ki ma Civin János elnök közleményéből, amely tartalmazta az adóhivatal határozatát, illetve az elnök hozzá fűzött jegyzeteit. A társaságnak csütörtökig van lehetősége jobb belátásra téríteni az adóhivatalt, ellenkező esetben felszámolás vár a cégre. (VG)

PSZÁF-felszólítás a HVB-nek

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felszólította a HVB Bank Hungary Rt.-t, hogy a felügyeletnek teljesítendő adatszolgáltatása mindenkor teljes körűen feleljen meg az irányadó jogszabályi előírásoknak - derül ki a PSZÁF honlapján közzétett határozatból. A dokumentumban szereplő indoklás szerint a felügyelet 2004. október 7-13. között helyszíni célvizsgálatot folytatott le a HVB-nél annak okán, hogy az Aegon Magyarország Értékpapír Rt. kérelmezte az ügyfélállománya HVB-re történő átruházásának engedélyezését. A vizsgálat során az egyik értéknap tekintetében, a tételes egyeztetés alapján néhány esetben eltérés volt tapasztalható a HVB által a felügyeletnek jelentett adatok, valamint a HVB-nek az azokat alátámasztó analitikus nyilvántartási rendszerében meglévő adatok között. (VG)