Az OTP lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinált lakáshiteltermékek népszerűsége gyorsan növekszik, arányuk 2005 első öt hónapjában nagyjából megduplázódott 2004-hez képest - hangzott el az OTP Lakástakarékpénztár Rt. tegnapi sajtótájékoztatóján.

Hegedűs Éva, a lakás-takarékpénztár elnöke szerint a társaság történetének legsikeresebb évét produkálta 2004-ben: az adózott eredmény 664 millió forintot ért el, amely több mint duplája az egy évvel korábbinak, a mérlegfőösszeg pedig hozzávetőlegesen negyedével, 65,8 milliárd forintra növekedett. A nyereségből a pénztár hatszázmillió forintos osztalékot fizet az OTP Banknak.

A 135 ezer új szerződés összesített értéke 189 milliárd forint volt tavaly a pénztárnál. Ami az érvényben lévő szerződéseket illeti: ezekből az év végén 484 ezret tartottak nyilván, 443 milliárd forintos szerződéses összeg mellett. Hegedűs Éva szerint ebben az évben tovább folytatódhat a gyors növekedés, mind a mérlegfőösszeg, mind a profit tekintetében két számjegyű bővülésre számítanak. (BM)