A volt tőzsdeelnök a lapnak adott interjújában kifejtette: a béna kacsa szerepére, vagy a parttalan utóvédharcokra alkalmatlan, így nem volt értelme tovább maradnia a élén.

Ha valaki ennyi pénzt befektetett, és olyan határozott jövőképpel rendelkezik a pesti tőzsdével kapcsolatban, mint a Wiener Börse, akkor irányítsa a hajót, legyen övé a teljes felelősség - tette hozzá.

Hangsúlyozta: az osztrák börze nem barátkozni jött Magyarországra, hanem saját racionális érdekeit követve piacot szerezni, melyet csak a hazai piaci szereplők érdekeinek rovására valósíthat meg - érvelt a BÉT volt vezetője.

A BÉT brókercégei elveszítenék legnagyobb üzletfeleiket, miközben a megmaradó hazai lakossági és intézményi befektetők ma még nem képesek eltartani őket - mondta a szakember, hozzáfűzve: az idehaza nem kis súlyt képező osztrák pénzintézetek azonnal képesek lennének Bécsbe koncentrálni a magyarországi befektetési szolgáltatásaikat, így a befektetési-szolgáltatási szakma lassan, de biztosan eltűnne Magyarországról.