Pénz- és tőkepiac

A MNB milliárdjaival száguldoznak a kommandósok

Elköltözik a Szabadság téri épületből a Magyar Nemzeti Bank több részlege is. A szállítást demonstratív rendőri kíséret biztosítja: napok óta szirénázó rendőrautók- és motorosok gyűrűjében száguldanak végig a Belváros főútvonalain az MNB páncélautói, feltehetőleg a bank milliárdos forintkészletét viszik a soroksári új pénzfeldolgozó központba - írja az Index.

A készpénzkezelést a jövőben ebben az óriás betonépítményben végzik majd. A páncélautókkal az V. kerületi központból az elmúlt napokban ide hordják ki az emissziós központ készletét, több milliárd forintot.

A Magyar Nemzeti Bank 2003-ban vásárolt a BILK Logisztikai Rt. tulajdonában lévő területből egy telekrészt, hogy ott az euró bevezetésének időszakáig új logisztikai központot építessen. A bank úgy vélte, hogy az Ócsai út mellett elhelyezkedő ipari park hosszú távon is kedvező logisztikai adottságai révén alkalmas a beruházás megvalósítására. Az építkezést 2005-ben kezdték meg, a kivitelező a Magyar Építő Rt. volt, amely nettó 4,7 milliárd forintos ajánlatával a KÉSZ Kft., a Strabag Rt., az Arcadom Rt., a Market Rt. és az Európai Építő Rt. elől halászta el a megbízást. A beruházás összes költsége 10-15 milliárd forintra tehető.

Strabag Magyar Építő MNB Kész Kft. BILK Logisztikai Rt.
Kapcsolódó cikkek