Pénz- és tőkepiac

Új köntöst kap a CIB Bank - Nézze meg!

Felfrissíti arculatát a CIB Bank – közölte a társaság sajtótájékoztatóján Török László vezérigazgató. A bank tulajdonosa, az olasz Intesa Sanpaolo már januárban bejelentette, hogy az idén egységesíteni kívánja leányai imázsát, ennek rész a CIB mostani megújulása.

„A gondolat ugyan nem Budapestről jött, de ez nem jelenti azt, hogy nem örülünk neki” – kommentálta az eseményt Török László.

Az anyacég a Magyarországon erős és értékes márkának számító CIB nevet meghagyta, így az arculatfrissítésből az ügyfelek leginkább csak azt fogják észrevenni, hogy a társaság egy színes, stilizált római vízvezetéket formázó ábrára cseréli le a régi, 1995 óta használt zöld, hullámos logót.

Eközben a régi „egy hullámhosszon” szlogent az „együtt, a jövőről” mondat váltja. Kevésbé feltűnő változás, hogy módosul a logóban a betűtípus, és a sötétzöld színárnyalat is változik egy keveset. Más országokban ennél drasztikusabban zajlik a folyamat: az albán és a bosnyák leány ugyanis korábbi nevét is elveszíti, és Intesa Sanpaolo néven működik majd tovább.

A magyarországi cég új köntöse mintegy egymilliárd forintba kerül majd – közölte Török, az összeg kétharmadát a fiókok átalakítása viszi majd el. Intenzív médiakampány is támogatja majd az akciót: a televíziókban folyamatosan mennek majd a arculatváltásról szóló hirdetések, de a Deák téri metróállomást is CIB-es jelmezbe öltözteti majd a bank.

Intesa arculatváltás CIB
Kapcsolódó cikkek