Pénz- és tőkepiac

Biztosítót alapít Wáberer György

Biztosítótársaságot alapítanak Wáberer György, Kedves Ferenc és Nagy György érdekeltségébe tartozó cégek - értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a Wabad névre keresztelt új társaság a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások idei átszerződési időszakában tarifákat hirdetne. Wáberer azt követően szánta rá magát a cégalapításra, hogy kiderült: a MÁV Általános Biztosító Egyesület bedőlése miatt 100-140 millió forintos veszteség éri. Az augusztus 15-ével megszűnt MÁV ÁBE-nak egyébként a Waberers szállítmányozó cég volt a legjelentősebb ügyfele, a társaságnál biztosítottak mintegy 4300 kamiont - számol be a hirado.hu a Népszabság cikke alapján.

Wáberer úgy véli: a kötelező üzletág igenis rentábilis. Hozzátette: megítélése szerint ezért elfogadhatatlan, hogy kötelező biztosításra leszerződő jóhiszemű autósok tízezrei ráfizessenek egy-egy felelőtlenül irányított biztosító bukásra.

A cég alaptőkéje - a biztosítási törvénynek megfelelően - 100 millió forint, és további 3,2 millió eurónak megfelelő összeg lesz. A hátteret Wáberer családi vagyonkezelő cége, a VKH Kft., illetve az Arden Holding Zrt. adja. Utóbbi tulajdonosa az Erdért Kft. átalakulásával létrejött WestBay Kft., mely a leggazdagabb hazai vállalkozók között jegyzett Kedves Ferenc és az egykor a Wallishoz kötődő Nagy György érdekeltsége. A Wabard novemberre megkaphatja a tevékenységi engedélyét, és versenyképes ajánlattal ostromolhatja az autósokat. A lap úgy tudja: a Wabard elsősorban a volt MÁV ÁBE-s ügyfelekre, valamint a közúti fuvarozókra számít.

Wáberer György MÁV ÁBE Kedves Ferenc kgfb
Kapcsolódó cikkek