Pénz- és tőkepiac

Dől a pénz MÁV ÁBE-hoz - 700 milliót utalt vissza a VPOP

Visszautalt csaknem 700 millió forintot a vám- és pénzügyőrség a MÁV Általános Biztosító Egyesületnek – értesítette a VGO-t Sipos Jenő, a testület szóvivője.

A szervezet 2008. április 10-től folytat nyomozást a MÁV ÁBE működésével kapcsolatban sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, pénzmosás, számvitel rendjének megsértése és magán-okirathamisítás bűncselekmények elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az egyesület egykori elnöke és társaival szemben.

Az eljárás során a nyomozó hatóság kezdeményezése alapján az egyesület korábbi elnökének előzetes letartóztatását 2008. október 13. napjáig meghosszabbították. További két személlyel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az illetékes bíróság.

A folyamatban lévő nyomozás során biztosítási intézkedésként lefoglalt pénzösszegből a MÁV ÁBE tulajdonát képező 666 millió forintot a vámhatóság felszabadított és ezt augusztus 13-án visszautalta az egyesületnek.

Az okozott kár megtérülése érdekében a vám- és pénzügyőrség a már átutalt összegen felül további 1 milliárd forintot meghaladó vagyont biztosított.

Sipos Jenő VPOP MÁV ÁBE
Kapcsolódó cikkek