Pénz- és tőkepiac

A Raiffeisen üdvözli a magyar intézkedéseket

A Raiffeisen International Bank-Holding AG, a magyarországi Raiffeisen Bank anyavállalata üdvözli a magyar kormánynak és a Magyar Nemzeti Banknak a Nemzetközi Valuta Alappal és az Európai Központi Bankkal közös, a magyar pénzügyi rendszer iránti bizalom helyreállítása érdekében hozott intézkedéseit.

A Raiffeisen már 1986-ban – kelet-közép-európai leánybankjai között elsőként - létrehozta leányvállalatát Magyarországon (Unicbank néven). A pénzintézet hosszú távú stratégiája alapján kötődik Magyarországhoz, elkötelezett a magyar és különösen a magyar ügyfelek forint és szükség esetén euró igényeinek biztosítása mellett.

Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója kijelentette: “A kelet-közép-európai átalakulási folyamat megismételhetetlen sikertörténet. A felzárkózási folyamat folytatódni fog, bár a közeljövőben lassabb ütemben. Ez vonatkozik Magyarországra is, mely az elmúlt időszakban bizonyította, hogy kész megbirkózni a nehéz környezeti hatásokkal. A magyar kormánynak és a Magyar Nemzeti Banknak a Nemzetközi Valuta Alappal és az Európai Központi Bankkal közös intézkedései segíteni fogják az országot ebben.”

Herbert Stepic Európai Központi Bank Raiffeisen International Bank-Holding AG Nemzetközi Valutaalap kelet-közép-európai átalakulási folyamat Unicbank
Kapcsolódó cikkek