Pénz- és tőkepiac

Trendforduló a kgfb-kampányban

Tíz autósból négy már nem a legolcsóbb kötelezőt választja.

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány új és kedvező tendenciája, hogy az autósok az ár mellett immár más szempontokat is figyelembe vesznek a biztosítóváltás mérlegelése során - derül ki a CLB Független Biztosítási Alkusz most kiadott gyorsjelentéséből.

A biztositastipp.hu oldalain eddig megkötött 10 425 biztosítási szerződés adatai alapján látszik, hogy a nagyobb biztonságérzetet nyújtó, közismertebb biztosítók legolcsóbb ajánlatait nagy százalékban elfogadják az ügyfelek. – ismertette Bravik Attila, a biztositastipp.hu oldalt üzemeltető CLB Független Biztosítási Alkusz ügyviteli igazgatója.

Ugyanakkor – vélhetően a MÁV ÁBE-hoz kapcsolódó negatív tapasztalatok miatt - az idén igen tartózkodóak a biztosítási egyesületekkel (TIR, KÖBE) szemben, és az új, még ismeretlen szereplő (Wabard) nagyon kedvező ajánlatát is több mint felerészben elutasítják.

Ezek az adatok azonban önmagukban nem mutatják az adott társaságok sikerességét az idei kampányban: mind a Wabard, mind a KÖBE képes olyan széles körben (együttesen a kalkulációk 50 százalékában) a legolcsóbb lenni, hogy a fentiek ellenére is a mai napig a kötések 17 (Wabard), illetve 10 százalékát (KÖBE) szerezték meg, amivel jelenleg az Allianz mögött a kötési lista 2-3. helyeit foglalják el.

A Genertel esetében feltételezhető, hogy a társaság nevéhez köthető – tavaly igen sikeres – megelőlegezett kármentességi kedvezmény üt vissza. Bár az idén már nem azonnal, csupán az év végén ugrik meg a balesetet okozó autósok díja, úgy tűnik, még vissza kell szerezni mindazok bizalmát, akik – bármilyen közvetett módon is – 2008-ban megtapasztalták ennek az azonnali díjemelésnek a hatását.

Genertel köbe CLB Allianz Wabard biztosítás kgfb
Kapcsolódó cikkek