Pénz- és tőkepiac

Még mindig sok banknál lehet kétszámjegyű betéti kamatot kapni

Meglehetősen viszafogottan reagálnak a jegybanki kamatcsökkentésekre a magyarországi hitelintézetek, legalábbis ami a lakosági betéti kondíciókat illeti.

A legutóbbi – hétfői – 50 bázispontos kamatvágás óta még csak két jelentősebb piaci szereplő (a Raiffeisen és a Budapest Bank) módosított a kondíciókon, és a 9,50 százalékos irányadó ráta ellenére még mindig tucatjával találhatók a piacon két számjegyű lakossági betéti kamatok.

A fokozatos jegybanki enyhítések hatásai ezzel együtt már felfedezhetők a kamattáblázatokban, hiszen a legtöbb szereplő január elején némileg csökkentett az elérhető éves hozamokon. A leggálánsabb ajánlatokat jelenleg az Allianz Bank és az FHB tartja érvényben. Előbbi 4 hónapra ajánl 12,50 százalékos kamatot, utóbbi pedig 6 hónapos lekötésre évi 12 százalékot fizet. Az FHB ezzel párhuzamosan a jegybanki irányadó ráta feletti kamatokat – 10, illetve 11 százalékot – kínál az egyéves és a 3 hónapos futamidőre is, az Allianz pedig féléves időtávra ad éppen két számjegyű hozamot.

lakossági jegybanki betét kamat
Kapcsolódó cikkek