Pénz- és tőkepiac

Csökkentek a határidős indexek New Yorkban

A munkanélküliségi adatok nyilvánosságra kerülése után tovább csökkentek a vállalati eredmények alakulása miatt amúgy is lefelé tartó határidős indexek a Wall Streeten.

A hangulatot csütörtökön Cisco Systems borús előrejelzése rontotta, és végleg eldőlt a kereskedés iránya, miután 26 éves csúcsot döntött a munkanélküli segélyt első ízben kérelmezők heti száma, hiszen pénteken éppen egy foglalkoztatási adattól várják a közeljövő irányzatainak megalapozását a befektetők.

A Cisco Systems Inc árfolyama az elektronikus kereskedésben több mint négy százalékkal csökkent, miután a most folyó negyedévben bevételeinek húsz százalékos visszaesését várja. A pénzügyi ágazat bajainak jó mutatója, hogy már nyitás előtt hat százalékkal esett vissza az osztalékcsökkenést és 2009-es eredményének jelentős csökkenését bejelentő State Street pénzügyi szolgáltató árfolyama, míg a rivális Bank of New York Mellon is vesztett másfél százalékot. Kedvezőtlen kilátásokat fogalmazott meg Európában a Deutsche Bank is, miközben egyelőre csak terv az amerikai kormányzat bankmentő csomagja. A határidős indexek közül az S&P 500 futures 8,50 ponttal csökkent, számított értéke alatt alakul; 57 ponttal került alacsonyabbra a Dow futures, 17,00 pontot vesztett a Nasdaq 100 futures.

indexek Cisco Systems Wall Street New York
Kapcsolódó cikkek