Pénz- és tőkepiac

Hatott a nyomás - Lemond a 2,25 millió fontos prémiumról a Lloyds vezére

Eric Daniels bejelentette, hogy nem veszi fel a tavalyi évre esedékes, 2,25 millió fontos prémiumát. A 43 százalékban a brit állam tulajdonába került Lloyds vezérigazgatója órákkal azelőtt hozta nyilvánosságra lemondó nyilatkozatát, hogy megjelent a prémiumokat vizsgáló illetékes bizottság előtt.

A Lloyds vezére évente egy millió fontot keres és ennek 225 százalékát veheti fel évente bónuszként. Eric Daniels azonban most nem tesz így. A csődközelbe jutott, 43 százalékban az állam kezében lévő brit bank vezére lemondott a tavalyi év után járó jutalmáról, még mielőtt a válsággal küzdő bankok helyzetét vizsgáló bizottság előtt megjelent volna – tudósít a Times Online.

A Lloyds, amely miután leánycégével, az HBOS-szel együtt 17 millió fontos állami mentőövet kapott, már a múlt hónapba igyekezett csitítani a kedélyeket azzal, hogy közölte: nem oszt ki készpénzjutalmakat. Ehelyett a pénzintézet részvényeket adott volna bónuszként. A tervet viszont a befektetők nem támogatták, egyrészt az általános miatt, másrészt azért, mert szerintük a cég vezetése túl könnyen teljesített volna a prémiumhoz szükséges követelményeket.

részvény állami támogatás készpénz bónusz HBOS vezér Lloyds brit prémium
Kapcsolódó cikkek