HBOS

A rossz kölcsönöktől szenved a Lloyds

A Lloyds bankcsoport 2009-ben 6,3 milliárd font összegű üzemi veszteséget halmozott fel, miközben továbbra is igyekszik megküzdeni a sok milliárd fontra tehető rossz kölcsönökkel.
2010.02.26 Olvasási idő:

HBOS, RBS - A titkos banki kölcsönökről beszél a miniszter

Alistair Darling brit pénzügyminiszter ma a képviselők előtt indokolja meg, miért tartották titkokban azt az összesen 61,6 milliárd fontos kölcsönt, amit a kép pénzintézet múlt ősszel kapott.
2009.11.25 Olvasási idő:

"Vállalati arrogancia" – Újabb ötezer fős elbocsátásra készül a Lloyds

A válságot állami mentőövvel túlélő Lloyds bank közölte: 2010 végére újabb ötezer alkalmazottjától válik meg, miközben folytatódik az HBOS-szel történő integráció.
2009.11.10 Olvasási idő:

Újabb bankvezér feje hullott le - "Szomorú" az igazgatótanács

Sir Victor Blank, a Lloyds bankcsoport elnöke 2010 júniusáig távozik tisztéből. A lemondásról szóló bejelentés azt követően hangzott el, hogy találkozott a bankcsoport igazgatóságának tagjaival.
2009.05.18 Olvasási idő:

A britek államosították a Lloyds-ot

Jelentősen gyengült a brit Lloyds Banking Plc tőzsdei árfolyama miután bejelentették, a kockázatos eszközeik garanciájáért cserébe további 32 százalékos szavazati jogot nem biztosító részvénycsomagot adnak az államnak.
2009.03.09 Olvasási idő:

Megmentik a megmentőt - Újabb bankot államosít a brit kormány

A Lloyds részvényeinek értéke 7,4 százalékot emelkedett a kora reggeli kereskedés során, miután a brit állam közölte: 43-ról 60 százalékra emeli részesedését a bankban.
2009.03.06 Olvasási idő:

Nem koncentráltak eléggé, de mások sem - Mentegetőzik a brit pénzügyi felügyelet

A brit pénzügyi felügyelet (FSA) vezetője a BBC-nek adott interjújában úgy nyilatkozott: ne koncentráltak eléggé a rendszer egészének kockázatára. Ugyanakkor Lord Turner hozzátette: az HBOS-nél most feltárt veszteségek nem igazán lepték meg a szervezetet.
2009.02.16 Olvasási idő:

Újabb csontváz... - Gordon Brownt is felelősségre vonják az HBOS ügyében

A brit pénzügyi felügyelet közölte: már 2002-ben, a tegnap a nyilvánosság elé lépő Paul Moore előtt figyelmeztetett az HBOS üzletmenetének kockázataira. A felügyelet vezetőjét az akkor pénzügyminiszterként tevékenykedő Gordon Brown nevezte ki, kérdés, hogy a miniszterelnök tudott-e a bank problémáiról.
2009.02.12 Olvasási idő:

Hatott a nyomás - Lemond a 2,25 millió fontos prémiumról a Lloyds vezére

Eric Daniels bejelentette, hogy nem veszi fel a tavalyi évre esedékes, 2,25 millió fontos prémiumát. A 43 százalékban a brit állam tulajdonába került Lloyds vezérigazgatója órákkal azelőtt hozta nyilvánosságra lemondó nyilatkozatát, hogy megjelent a prémiumokat vizsgáló illetékes bizottság előtt.
2009.02.11 Olvasási idő:

Időben figyelmeztetett a kockázatokra, kirúgták a bankból - HBOS botrány

Az HBOS vezetőségének mai, minisztériumi kihallgatásán kiderült: az összeomlás szélére került pénzintézet korábbi kockázatelemzője már 2004-ben figyelmeztette a főnökeit a kockázatokra, mire azok – törvénytelenül – elbocsátották.
2009.02.10 Olvasási idő: