Pénz- és tőkepiac

"Igazságtalanul üldözik a dolgozókat" - Egyre többen lépnek ki az AIG-tól

Egy a Reutersnek nyilatkozó forrás szerint további alkalmazottak hagyják el az AIG pénzügyi üzletágát. A cég kritikák kereszttüzébe került a veszteségek és a bónuszok kapcsán, ezért az alkalmazottak jó része távozik.

Az AIG hivatalosan csak annyit mondott: a távozások ellenére ura a helyzetnek, hozzátéve, hogy a munkatársak túlzott elvándorlása katasztrofális következményekkel járhat a vállalat és így a tulajdonos adófizetők tekintetében is. A Reutersnek egy bennfentes informátor úgy nyilatkozott: nemrég újabb csoport jelentette be kilépését.

Az AIG pénzügyi termékek divíziója okolható elsősorban a vállalat katasztrofális veszteségei miatt, amelyek a 180 milliárd dolláros tőkeinjekciót szükségessé tették. A részleg dolgozói egy évvel azelőtt ígéretet kaptak arra, hogy megtarthatják fizetéseiket, amennyiben kellő ideig a cégnél dolgoznak, vagyis gyakorlatilag ledolgozzák azt.

A közelmúltban azonban óriási közfelháborodás támadt a bónuszok miatt. Andrew Cuomo New York-i államügyész közölte, hogy nyilvánosságra hozza azok nevét, akik megtartják prémiumaikat, a honatyák folyamatosan kritizálják a pénzintézetet és szinte folyamatosan demonstrációkat tartanak a cég székhelye előtt. Az érintett alkalmazottak jó része ezért úgy döntött: inkább idő előtt elhagyja az AIG-.

Jake DeSantis, a pénzügyi üzletág alelnöke tegnap a New York Timesban jelentett meg levelet, amelyben leszögezi: a törvényhozás igazságtalanul üldözi a cég dolgozóit, akik nem felelősek a korábbi veszteségekért. DeSantis egyben bejelentette: tizenegy év után elhagyja a vállalatot, mivel sokakkal együtt úgy érzi: elárulták. Edward Liddy, az AIG vezérigazgatója minderre úgy reagált: mélységesen megérti DeSantis dühét, amelyet az alkalmazottak zaklatása és diabolizálása miatt érez.

alkalmazott AIG ügyész bónusz dolgozó Liddy prémium
Kapcsolódó cikkek