Pénz- és tőkepiac

Tóbiás: bicskanyitogató a bankárok érzéketlensége

Cinikusnak nevezte Felcsuti Péter krízisalappal kapcsolatos nyilatkozatát Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója. A Bankszövetség elnöke korábban azt mondta, a kormány által a legrászolrultabbak megsegítésére létrehozott krízisalap "szép példája a populizmusnak".

A szocialisták reakciója meglehetősen kemény volt. Tóbiás adatokkal alátámasztva azt magyarázta, a bankvilág profitéhsége okozta a válságot. Az MSZP politikusa szerint egyenesen bicskanyitogató, hogy a bankárok érzéketlenek a nehéz helyzetbe került emberek sorsa iránt.

"A szocialisták nem tűrik, hogy a bankvilág érzéketlensége miatt fedél nélkül maradjanak emberek" - mondta Tóbiás, sürgetve, hogy a bankok is vállaljanak szerepet a szegények megsegítésében, így a krízisalap forrásainak bővítésében.

A krízisalapba eddig Bajnai Gordon miniszterelnök, Kiss Péter társadalompolitikai és Oszkó Péter pénzügyminiszter tett felajánlást. Várható, hogy ehhez csatlakozik a kormány több tagja, és napirenden van az is, hogy a szocialista képviselők ugyancsak beszállnak a krízisalap bővítésébe. 

bankszövetség krízisalap Tóbiás József Felcsuti Péter
Kapcsolódó cikkek