Pénz- és tőkepiac

A vállalkozások, melyek nem kevés pénzt kaptak fejlesztésre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Hetven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozás gazdaság-fejlesztéséhez több mint kétmilliárd forint összegű támogatást adott az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács - közölte Gazda László, a tanács elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-vel.

A sikeresen pályázók között egyéni vállalkozók, betéti társaságok és kft-k egyaránt megtalálhatók - mondta a testületi vezető. Kiemelte: a tanács a legnagyobb összegű támogatást két ipari park kialakításához adta. A budapesti Három Cserje Ingatlanforgalmazó Kft. 456 millió forintot kapott a nagykállói, míg a Rakamazi Ipari Park Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. 299 millió forintot a Tokaj melletti kisváros ipari beruházási területének a létrehozásához.

Gazda László szerint a többi vállalkozás egyenként 1,1 és 72,6 millió forint közötti összeget nyert a pályázatával.

Elmondta: A támogatott, kizárólag kis- és közepes méretű vállalkozások a versenyképességüket javító gépbeszerzésre, technológiai-, tevékenység- és szolgáltatás-fejlesztésre, informatikai beruházásra, illetve termelői eszköz-vásárlásra költik a pénzt.

 Az adatok szerint 23 cég Nyíregyházáról pályázott sikerrel, köztük autó-, élelmiszer-, építő-, fa-, nyomda-, vas-, vegyi- és villamosipari vállalkozás. A mátészalkai telephelyű vállalkozások közül 13, míg a nyírbátoriak közül 8 kapott anyagi forrást fejlesztéséhez.

szabolcs-szatmár-bereg vállalkozás fejlesztés
Kapcsolódó cikkek