Pénz- és tőkepiac

Két hónapos csúcson az euró

Az euró 1,4304 dollárig erősödött ma délelőtt a londoni kereskedésben. A közös európai valuta közel két hete nem emelkedett ilyen magasra.

A londoni kereskedésben az euró ma 1,4304 dollárt is ért. Később 1,4271 dollárra állt be. Az euró ereje ugyanakkor valójában a dollár gyengeségét jelzi.

A Rabobank International elemzője szerint sem a válság enyhülésének jelei, sem az elmúlt hetek tőzsdei ralija nem ellensúlyozza a magas üzemanyagárakat és a romló helyzetét – jelenti az AFP.

A befektetők hétfőn pozitív lökést kaptak, amikor kiderült, hogy júniusban 11 százalékkal emelkedett a lakáseladások száma az Egyesült Államokban. Az elemzők ezt egyértelműen úgy értelmezték: az válsága elérte a mélypontot.

Ugyanakkor a parketteken már előre készültek a nemrég kiadott fogyasztói bizalomra vonatkozó adatokra. A felmérés szerint az elmúlt hónapban a vártnál is pesszimistábbak voltak a fogyasztók mind a jelenlegi helyzetet, mind a jövőt illetően.

A Standard Chartered elemzője szerint a javuló piaci hangulat a kockázatos valutákat, így az ausztrál- és Új-zélandi dollárt és a török lírát erősíti majd, míg az amerikai dollár és japán jen várhatóan gyengélkedik majd.

dollár munkaerőpiac ingatlanpiac amerikai eruró
Kapcsolódó cikkek