Pénz- és tőkepiac

Michigan és a Mol állnak a mai kereskedés középpontjában

Stagnáló árfolyamokra, esetleg enyhe "lecsorgásra" számítanak a BÉT-en a hét utolsó kereskedési napján megkérdezett elemzők.

Dobár Péter, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője elmondta: az amerikai piacok stagnálnak, a határidős árfolyamok minimális mínuszt mutatnak, és a Távol-Keleten is stagnálás közeli a hangulat.

Az elemző szerint ugyanakkor a Mol csütörtöki erősödése túlzott volt, így pénteken enyhén korrigálhat az árfolyam, ami kisebb árfolyamveszteséghez vezethet a többi nagy papírnál is.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója egy interjúban kifejtette, nemészlel a Mol elleni összehangolt orosz stratégiai lépéseket.

Dobár kiemelte, hogy délután fontos makroadatok érkeznek az Egyesült Államokból: közzétesznek egy importár-indexet, valamint a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexét. Ezek jelentősen befolyásolhatják a kereskedés irányát - vélekedett.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. a délutáni makroadatok közül szintén a Michigani fogyasztói indexet emelte ki. Az elemző szerint a Mol korrigálhat, ám kedvező hangulat esetén az sem kizárt, hogy tovább emelkedik.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,95 pontos emelkedéssel, 14 762,74 ponton nyitott pénteken. Ez a csütörtöki záró értékéhez képest 1,21 százalékos erősödés.

BUX bét Mol Michigan
Kapcsolódó cikkek