Pénz- és tőkepiac

Csökkenő eurókamatok – Nézze meg, ki milyen akcióval csábít

Fogyatkozni kezdtek az akciós euróbetét-ajánlatok a piacon – míg néhány hete a legtöbb bank egy-egy kamatperiódusra 5-6 százalékot is kifizetett az eurólekötések után, ma már az akciók zöme csak 4-5 százalékot ígér az uniós pénzben takarékoskodóknak.

 A források továbbra is drágák, valamelyest viszont már normalizálódott a helyzet a piacon. Olcsóbbak lettek a forrásokhoz köthető felárak is a márciusi csúcshoz képest, ám még mindig jóval magasabbak a tavalyiaknál– árnyalták a képet lapunk kérésére a Budapest Banknál. A hitelintézet aktuális ajánlata egyébként 6 hónapos lekötésre 2,5–2,8 százalékos kamatot ígér.

Akciózik az UniCredit is, ügyfeleik meglévő megtakarításaira, szintén 6 hónapos futamidőre, folyamatosan megújuló lekötés esetén a kamat az első periódusra évi 3,75 százalék, amennyiben a takarékoskodó legalább ezer eurót köt le a betétben.

A Raiffeisennél is megerősítették, hogy az akciós piaci kamatszintekben – bár azok még mindig nagyon magasak – már látszik a mérséklődés. Náluk az akciós lekötött euróbetéti kamatok már több mint 3 hónapja változatlanok, a nem akciósakat pedig két hónappal ezelőtt csökkentették 0,10-0,20 százalékponttal.

Jelenleg a banknál 3 és 5 hónapos futamidők közül választhat az az ügyfél, aki a szokásosnál magasabb kamaton fialtatná a pénzét: előbbi esetén legalább ezer euró friss pénzt kell a bankba vinni, amely 5 százalékot hoz az első kamatperiódusban, utóbbi 5 hónap alatt 4 százalékot fizet, ám ehhez nem kell különleges feltételeket teljesíteni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

euróbetét UniCredit Raiffeisen forrás euró árfolyam Budapest Bank kamat
Kapcsolódó cikkek