Pénz- és tőkepiac

Felemelték az olaj árát az optimista befektetők

72 dollár fölé emelkedett az olaj ára ma reggel, miután a parketteken reménykedve várják a legnagyobb amerikai vállalatok jelentéseit a befektetők.

Szingapúri idő szerint késő délután, azaz ma reggel 72,76 dollárra emelkedett az olaj ára a New York-i elektronikus kereskedelemben. Az 51 centes emelkedés a pénteki 8 centes pluszt követte.

Az AP szerint az olaj árának emelkedése egyértelműen azt jelzi, hogy a befektetők optimistán tekintenek a gyorsjelentési szezon elébe. Ezen a héten a legnagyobb amerikai bankok, a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs, a Citigroup, és a Bank of America teszik közzé eredményeiket. A pénzintézeteket követi a Google, az Intel, az IBM, a General Electric és a Johnson & Johnson.

A bizalmat erősíti a Nemzetközi Energia Ügynökség pénteki előrejelzése is, mely az olaj iránti kereslet növekedését prognosztizálja 2010-re. Vasárnap a kuvaiti olajminiszter úgy nyilatkozott a 60 és 80 dollár közötti hordónkénti ár elfogadható számukra, ezzel a szaúdi illetékesek korábbi véleményét erősítette meg.

Kuvait szaúdi olajár energia ügynökség olaj kereskedelem gyorsjelentés hordó
Kapcsolódó cikkek