Pénz- és tőkepiac

Montenegró: Az OTP-leánnyal nincs gond

Az OTP csoporthoz tartozó Crnagorska Komercijalna Banka (CKB) jól tudott reagálni a válság hatásaira, és az ügyfelek bizalma is fennmaradt a bank iránt - jelentette ki George Bobvos, a hitelintézet vezérigazgatója Dubrovnikban, a Euromoney által rendezett konferencián.

A 12 éves, és 2006 óta az OTP csoporthoz tartozó CKB a 11 szereplős montenegrói bankpiac első számú szereplője, 45 fiókból álló hálózattal. A vezérigazgató rámutatott: a független Montenegró első három évét intenzív működő tőke-beáramlás jellemezte, ami a bankok számára kitűnő növekedési lehetőséget jelentett.

A legtöbb piaci szereplőnél ugyanakkor a dinamikus növekedés nem járt együtt kellően óvatos kockázat-menedzsmenttel, aminek már látszanak a negatív hatásai.

A balkáni országok többségéhez hasonlóan – mutatott rá a vezérigazgató - a montenegrói piacnak is jellemzője emellett, hogy az emberek nem bíznak a bankokban. Ezt az attitűdöt csak transzparens, fair működéssel lehet kezelni, hiszen így építhető fel a bizalom: azoknak a szereplőknek erőfeszítései, akik ezt észrevették, pedig már látszanak, hiszen az ügyfelek kezdenek különbséget tenni a jól és kevésbé jól működő szolgáltatók között.

tőke-beáramlás OTP Euromoney montenegró CKB
Kapcsolódó cikkek