Pénz- és tőkepiac

Kiemelkedően teljesített az OTP Magánnyugdíjpénztár

Az OTP Magánnyugdíjpénztár tavalyi hozamai felülmúlták a korábbi elvárásokat. A 2008-as kedvezőtlen hozamalakulást követően a pénztár már az elmúlt egy év alatt szinte teljesen ledolgozta veszteségeit, és a pénztári szférán belül is kiemelkedő befektetési eredménnyel zárta az évet.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár vagyona 2009. év végére meghaladta a 616,5 Mrd forintot; így a 2008. év végi 1 főre jutó a 496,5 ezer forintos vagyonhoz képest, 2009. év végére 749,7 ezer Ft-ra nőtt. A nyugdíjszolgáltatás célját szolgáló pénztári befektetések piaci értéke a Növekedési portfólióban 33,51 %-kal, a Kiegyensúlyozott portfólióban 21,72 százalékkal, míg a Klasszikus portfólióban 10,11 százalékkal növekedtek.

Nézze meg az Ön nyugdíjpénztára hogyan teljesít!

Az elmúlt év befektetési teljesítményével az OTP Magánnyugdíjpénztár szinte teljesen ledolgozta az elmúlt időszak veszteségeit, a 2008. teljes évi és az 2009. I. negyedév negatív eredményeit.

„Minden eddiginél nagyobb teljesítményt értünk el a tavalyi évben, igazolva ezzel azt, hogy egy-egy év gyengébb eredménye kiegyenlítődhet a nyugdíjpénztári megtakarítások piacán. Ráadásul a választható portfóliós rendszerrel biztosítható, hogy nyugdíjazáskor - a szélsőséges árfolyamveszteségek és árfolyamnyereségek mellett is - minden korcsoport a legnagyobb hozamot érje el megtakarításai után.” – nyilatkozta Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A 2009. év számai jól tükrözik, hogy egy gazdaságilag kedvezőbb időszakban messze jobban teljesítenek az úgynevezett kockázatosabb portfoliók - melyek nagyobb arányban tartalmaznak kockázatosabb eszközöket, például részvényeket -, mint a Klasszikus portfolió. Nagy Csaba hozzátette: „A hozamokat összességében vizsgálva elmondható, hogy az elmúlt 10 éves időtávban az OTP Pénztárak befektetési politikája igazán jól teljesített, hiszen 10 éves viszonylatban a magánnyugdíjpénztár Klasszikus portfoliója 7,27 százalékon, Kiegyensúlyozott portfoliója 6,78 százalékon, a Növekedési pedig 5,48 százalékon teljesített. Bízom benne, hogy a 2008-as kedvezőtlen hozamadatok szülte bizalmatlanság, a tavalyi adatok láttán megszűnik az OTP Magánnyugdíjpénztárral szemben.”

OTP eredmény hozam Nagy Csaba magánnyugdíjpénztár
Kapcsolódó cikkek