Pénz- és tőkepiac

Új lakásfelújítási-program rászoruló családoknak

Lakásfelújítási hitelprogramot dolgozott ki alacsony jövedelmű családok számára a Habitat for Humanity Magyarország. Ezzel kívánnak segíteni azoknak a létminimum környékén élő családoknak, akik saját erőből nem képesek korszerűsíteni régi, rossz energiafelhasználású lakásukat, és nehezen jutnak banki hitelhez.

A kezdeményezés célja olyan kisebb beruházások (pl. szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje) támogatása, melyek révén jelentősen csökkenhet a lakás energiafelhasználása, és így hosszabb távon megtakarítást eredményez a családok számára.

A felajánlott összege: 200 000 – 750 000 Ft, futamideje maximum 5 év, kamat: 16,5 %, fedezet nem szükséges. A Habitat minden résztvevő családnak műszaki tanácsadást is nyújt, hogy minél hatékonyabb legyen a hitel felhasználása.


A program elindításához szükséges 350 millió forintot a Habitat for Humanity Magyarország saját forrásból, illetve a Habitat nemzetközi szervezetén keresztül kapott hosszú lejáratú kölcsönből biztosítja a leendő pénzügyi partnerszervezet számára. A Habitat a héten hirdeti meg meghívásos pályázatát olyan takarékszövetkezetek számára, melyek rendelkeznek a megfelelő fiókhálózattal és tapasztalattal, és szívesen vállalnák lakásfelújítási hitelek közvetítését alacsony jövedelmű családok számára.

hitel habitat lakásfelújítás
Kapcsolódó cikkek