Pénz- és tőkepiac

Jogvédelmi biztosítás: nem érdekli a magyarokat

Amíg Nyugat-Európában a háztartások több mint fele rendelkezik jogvédelmi biztosítással, addig Magyarországon ez az arány mindössze 1,5 százalék - közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel.

A jogvédelem célja az ügyfelek jogos érdekeinek megóvása és képviselete perben és peren kívül minden olyan területen, amelyre az adott szerződés vonatkozik. A jogvédelmi biztosítás az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogatja a biztosítottakat a jogi érdekérvényesítés folyamatában, és a biztosító viseli a megállapodás szerinti összegig annak költségeit. A jogvédelmi biztosítási termék olyan kockázatokat fedez, amelyeket semmilyen más biztosítás nem foglal magába.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátterétől, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket" - idézi a közlemény Ertl Pált, a biztosító igazgatósági tagját.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak a válllalat anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A cég múlt év ősze óta kínál jogvédelmi biztosítást, és az értékesítők hétről hétre duplázzák az eladott biztosítások számát, ami arra is rávilágít a bizosító szerint, hogy megfelelő termék esetén a kereslet sem marad el.

jogvédelmi biztosítás jogvédelem biztosítás
Kapcsolódó cikkek